KV-5k

Cikkszám: KV-5k Kategória:

Méret: 300x300x50mm

Alapanyag: EPS

Felület kezelés színe: szürke

Felületkezelt: Igen

Garancia idő: 2 év

Gyártó: Nyitray Euro-Center Kft.

A kváderköveket tetszőleges méretre gyártjuk. A sarok magasságát kell úgy elosztani, hogy egyformán jöjjenek ki a kváderkövek és a fugák.

Például egy 300 cm. magas sarok vagy felület esetén, ha 10 sort szeretnénk, akkor 30 cm a kváder és a fuga együttes magassága. (300/10)

Ekkor a kváder magassága lehet 28 cm magas, a fuga pedig 2 cm, esetleg a kváder 28,5 cm a fuga pedig 1,5 cm.

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

Szükséges kellékek:

fémfűrész

gérláda

szerelőragasztó

bordás glettvas

festék

csapózsinór

szerelőpisztoly

spakli

ecset

Az általunk gyártott, illetve partnereink által forgalmazott Nyitray E-C  díszlécek, idomok szerelése előtt semmilyen megmunkálást nem igényelnek. A díszlécek könnyűek, de viszonylagosan nagy a szilárdságuk, időjárásnak ellenállók, a speciális védőrétegnek köszönhetően. Szerelés előtt az alap előkészítésére kell nagy figyelmet fordítani. Az alap lehet vakolt, vagy vakolatlan fal, gipszlap, hőszigetelt fal stb. Nagyon fontos, hogy a ragasztási alap száraz, zsír- és olajmentes legyen, a port és más szennyeződést le kell mosni.

A szerelés menete: A sarok vagy felület magasságához méretre legyártott kvádereket  a szerelési területre készítjük. A falra feljelöljük a kváderek és fugák helyét – ellenőrzés miatt. Az előkészített kváder ragasztási felületét bekenjük ragasztóval. A ragasztóval megkent kvádert a homlokzatra helyezzük és nyomással rögzítjük. Ezután sorban a többi kvádert is felhelyezzük, ügyelve arra, hogy a fugák egyforma magasak legyenek.  A ragasztó maradványait nedves szivaccsal eltávolítjuk, majd vizes ecsettel síkba ecseteljük, miután a hézagokat kitöltöttük, a ragasztó megszáradása után (legalább 8 óra) ecsettel a kívánt színre festjük. Festés előtt puha ronggyal vagy puha szőrzetű kefével alaposan le kell tisztítani a portól. Ügyelni kell arra, hogy a léc és a fal között rés ne maradjon, mert ott a víz megmaradhat. Oldószermentes kültéri festékkel a kívánt színre festjük. Az ilyen módon szerelt és festett díszítés homlokzatukon hosszú ideig marad szép és időtálló, melyért garanciát is vállalunk.

Ragasztáshoz mindig oldószermentes anyagokat használjunk! Kültérre fagyálló csemperagasztót (pl.Mapei), beltérre festhető (Tytan,Mester) ragasztót. A kültéri léceknél a csemperagasztó megkötése után fugázzuk ki (Tytan,Mester) szerelési ragasztóval a lécek mindkét oldalát, és az illesztéseket.

Festék használata csak oldószermentes festékekkel kezelhetők! Az aceton, etilacetát, petróleum, benzin, stb. a termékeket károsíthatják, ezért ezekkel való érintkezését kerülni kell. A ragasztásnál a szerelési útmutatóban leírt ragasztókat ajánlatos használni.

Tömeg 0,2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„KV-5k” értékelése elsőként
Shopping Cart