UK-48

1650 Ft2675 Ft /m

Cikkszám: uk48 Kategória:

Alapanyag: EPS

Felület kezelés színe: szürke

Felületkezelt: Igen

Garancia idő: 2 év

Gyártó: Nyitray Euro-Center Kft.

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

Szükséges kellékek:

fémfűrész, vagy tapétavágó kés

gérláda

szerelőragasztó

bordás glettvas

festék

csapózsinór

szerelőpisztoly

spakli

ecset

Az általunk gyártott, illetve partnereink által forgalmazott Nyitray E-C  díszlécek, idomok szerelése előtt semmilyen megmunkálást nem igényelnek. A díszlécek könnyűek, de viszonylagosan nagy a szilárdságuk, időjárásnak ellenállók, a speciális védőrétegnek köszönhetően. Szerelés előtt az alap előkészítésére kell nagy figyelmet fordítani. Az alap lehet vakolt, vagy vakolatlan fal, gipszlap, hőszigetelt fal stb. Nagyon fontos, hogy a ragasztási alap száraz, zsír- és olajmentes legyen, a port és más szennyeződést le kell mosni.

A szerelés menete: Az előkészített léceket gérláda segítségével méretre vágjuk és a ragasztási felületet bekenjük ragasztóval. A ragasztóval megkent lécet a homlokzatra helyezzük és nyomással rögzítjük. A ragasztó anyagával az összeillesztések helyét bekenjük, a réseket kitöltjük erre való szerelési ragasztóval( Tytan, Mester ). A ragasztó maradványait nedves szivaccsal eltávolítjuk, majd vizes ecsettel síkba ecseteljük, miután a hézagokat kitöltöttük, a ragasztó megszáradása után (legalább 8 óra) ecsettel a kívánt színre festjük. Festés előtt puha ronggyal vagy puha szőrzetű kefével alaposan le kell tisztítani a portól. Ügyelni kell arra, hogy a léc és a fal között rés ne maradjon, mert ott a víz megmaradhat. Oldószermentes kültéri festékkel a kívánt színre festjük. Az ilyen módon szerelt és festett díszítés homlokzatukon hosszú ideig marad szép és időtálló, melyért garanciát is vállalunk.

Ragasztáshoz mindig oldószermentes anyagokat használjunk! Kültérre fagyálló csemperagasztót (pl.Mapei), beltérre festhető (Tytan,Mester) ragasztót. A kültéri léceknél a csemperagasztó megkötése után fugázzuk ki (Tytan,Mester) szerelési ragasztóval a lécek mindkét oldalát, és az illesztéseket.

Festék használata csak oldószermentes festékekkel kezelhetők! Az aceton, etilacetát, petróleum, benzin, stb. a termékeket károsíthatják, ezért ezekkel való érintkezését kerülni kell. A ragasztásnál a szerelési útmutatóban leírt ragasztókat ajánlatos használni.

Tömeg N/A
Méret

100×25 mm, 120×25 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„UK-48” értékelése elsőként
Shopping Cart